Νέα

Έξυπνοι ταχογράφοι: τι πρέπει να γνωρίζετε DTCO 4.0

3/7/2019Ο έξυπνος ταχογράφος θα είναι υποχρεωτικός στις 15 Ιουνίου 2019

Έξυπνοι ταχογράφοι: τι πρέπει να γνωρίζετε DTCO 4.0
Τον Ιούνιο του 2019 θα γίνει η μεγαλύτερη αλλαγή στη ρύθμιση των ταχογράφων για τα τελευταία 12 χρόνια - η υποχρεωτική εισαγωγή «έξυπνων ταχογράφων» σε όλα τα νέα οχήματα.
Με πολλές βελτιώσεις, όπως δεδομένα δορυφορικού εντοπισμού θέσης και αυξημένη ασφάλεια, οι νέες συσκευές έχουν σχεδιαστεί για να ευνοούν τη μεγαλύτερη συμμόρφωση με τους κανόνες των ωρών οδήγησης καθιστώντας πιο δύσκολη την παραβίαση των συσκευών. Μπορούν επίσης να μειώσουν τις διοικητικές διαδικασίες.
Το πιο σημαντικό νέο χαρακτηριστικό είναι η εισαγωγή δεδομένων δορυφορικού εντοπισμού θέσης. Οι νέες συσκευές θα καταγράφουν την αρχή και τέλος  με ανάγνωση GPS για τα  καθήκοντα και κάθε τρεις ώρες συσσωρευμένης οδήγησης.

Αυτό θα διευρύνει τον ρόλο του ελέγχου  των ταχογράφων τους κανόνες εγκατάστασης, όπως είναι οι ενδομεταφορές, επιπροσθέτως θα παρακολουθεί τη συμμόρφωση με τους κανόνες των ωρών οδήγησης. Άλλα χαρακτηριστικά ασφαλείας περιλαμβάνουν μια νέα διεπαφή για τα συστήματα έξυπνων μεταφορών (ITS). νέες  απαιτήσεις σφραγίσματος  και μια εξειδικευμένη επικοινωνία μικρής εμβέλειας (DSRC).
Προκειμένου να διευκολυνθούν οι οδικοί έλεγχοι, το  DSRC θα επιτρέψει στις αρχές να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα ταχογράφου ενώ το όχημα βρίσκεται σε κίνηση. Αυτό θα χρησιμοποιηθεί για διαδικασίες στόχευσης και θα αφορά μόνο τις περισσότερες σοβαρές παραβάσεις.
Δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αυτοματοποιημένα πρόστιμα και αν δεν εντοπιστούν προβλήματα, οι αρχές πρέπει να διαγράψουν τα δεδομένα εντός τριών ωρών. Ο κανονισμός δεν απαιτεί από τους φορείς επιβολής να διαθέτουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό για να διαβάσουν το σήμα μέχρι το 2034.
Δεδομένου ότι οι έξυπνοι ταχογράφοι θα είναι υποχρεωτικοί μόνο για τα καινούργια οχήματα, οι αντιπροσωπείες πρέπει να εξασφαλίζουν ότι o ευφυής ταχογράφος είναι εγκατεστημένος στα νέα οχήματα.
Τα οχήματα που διασχίζουν τα διεθνή σύνορα πρέπει να έχουν εξοπλιστεί με έξυπνο ταχογράφο έως τον Ιούνιο του 2034, αλλά μέχρι τότε θα παραμείνουν ενεργά πολλά οχήματα που κυκλοφορούν σήμερα. Αρκετοί βουλευτές της ΕΕ έχουν συνειδητοποιήσει ότι έχουν επιτύχει μάλλον μακρύ χρόνο προβολής και επιδιώκουν να φέρουν ημερομηνία αναπροσαρμογής πριν από τουλάχιστον δέκα χρόνια. Αλλά δεν είναι τόσο απλό με τις κάρτες συνεργείου της βαθμονόμησης, τα κέντρα ταχογράφου πρέπει να διαθέτουν μια έξυπνη συμβατή κάρτα. Όλες οι κάρτες συνεργείων θα πρέπει στην Ελλάδα  εκδοθούν εκ νέου και να έχουν ισχύ ένα έτος.

Η νόμιμη ημερομηνία έναρξης των νέων ευφυών συσκευών ταχογράφων είναι η 15η Ιουνίου 2019.


Διαβάστε Περισσότερα

Ταξίμετρα DIGITAX

30/11/2018

H εταιρεία ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ  κατά την διάρκεια των εορτών των  Χριστουγέννων θα δίνει  δώρο με κάθε αγορά νέου ταξίμετρου μια τσάντα πλάτης και ένα σκουφάκι με το λογότυπο της DIGITAX.


 
 

Διαβάστε Περισσότερα

5η Έκθεση TAXI SHOW 2018 Π. ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ Ε.Π.Ε

29/11/2018

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η εταιρεία μας   ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΕΠΕ συμμετέχει στην

 

 5η Έκθεση TAXI SHOW 2018

 1-2 Δεκεμβρίου 2018 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου

 με το περίπτερο 101.

Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε την παρουσίαση του νέου ταξιμέτρου  καθρέπτη της εταιρείας DIGITAX  M1 STD με το νέο ΑΔΗΜΕ '' DIGITAX M1 '' και επίσης θα μπορέσετε να δείτε τα νέα μελλοντικά ταξίμετρα της εταιρείας DIGITAX.https://www.taxishow.gr/


Διαβάστε Περισσότερα

TRANSPORT SHOW 2018 Π. ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ Ε.Π.Ε

18/10/2018
Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η εταιρία μας   ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΕΠΕ συμμετέχει στην

 Transport Show 2018 18-21

 18 Οκτωβρίου – 21 Οκτωβρίου 2018 , στο MEC Παιανίας

 

 με  το περίπτερο Τομέας 6 Νο3 όπου σας περιμένουμε  να γνωρίσετε τα νέα μας προϊόντα  και  να ενημερωθείτε για τους ψηφιακούς ταχογράφους νέας γενιάς , τη νέα νομοθεσία, τα συστήματα θέρμανσης και ψύξης Eberspächer, και τις αυτόματες λιπάνσεις GROENEVELD.    

                                


https://transportshow.gr/

Διαβάστε Περισσότερα


Άρθρα

Κανονισμός (ΕΚ) 165/2014 – Ευφυής Ταχογράφος
Θέμα: Κανονισμός (ΕΚ) 165/2014 – Ευφυής Ταχογράφος 1. Σύμφωνα με το άρθρο 8 παράγραφος 1 του κανονισμού (ΕΕ) 165/2014, σε συνδυασμό με τον εκτελεστικό κανονισμό (ΕΕ) 2016/799, οχήματα μεταφοράς εμπορευμάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων, συμπεριλαμβανομένου οποιουδήποτε ρυμουλκουμένου ή ημιρυμουλκουμένου, και οχήματα μεταφοράς επιβατών άνω των 9 θέσεων, για
Νέα έγκριση ταξιμέτρου M1 STD
Νέα έγκριση ταξιμέτρου M1 STD Αρ. Εγκρ. Υπ. Αναπ. 96132/14-9-18 σε συνδυασμό με το υποσύστημα Digitax Printer five  15 GH 602 ( ισχύει μεχρι 30/07/2023 ).
Νέα έγκριση ταξιμέτρου F1 Plus S
Νέα έγκριση ταξιμέτρου F1 Plus S ΔΠΠ 1258/2017 σε συνδυασμό με το υποσύστημα DIGITAX PRINTER 15 GA 580 ( ισχύει μεχρι 22/02/2027 ).